lauantai 2. lokakuuta 2010

Ongelmia paratiisissa

Elsalla on matoja. Yäääks. Se oksensi toissapäivänä ja oksennusta putsatessani havaitsin siinä kuminauhan tai kuivan nuudelin näköisen otuksen. Jo alussa näytti kuin se olisi liikkunut. Otin sen paperiin ja odotin. Ensin se oli paikoillaan, mutta pian alkoi kiemurtelemaan. >:{

Heitin madon pönttöön ja vedin monta kertaa, ettei se vain uisi takaisin. Siitä nopeasti nettiin ja googlettamaan, minkälaisesta madosta on nyt kysymys. Tulin tulokseen, että se voisi olla suolinkainen. Luin siitä paljon ja soitin vielä päivystävälle eläinklinikallekin. Sielläkin oltiin samaa mieltä, kun kuvailin madon ulkonäköä.

Saman päivän iltana murskasin Drontal vetin jauheeksi ja sekoitin Elsan ruokaan. Odotin seuraavaan iltapäivään asti, eikä se ollut syönyt ruokaansa kokonaan. Niinpä ostin sille oikein Shebaa, johon sekoitin toisen tabletin (onneksi lääkepakkauksessa oli niitä 3 kpl). Sitäkään se ei syönyt kokonaan päivässä, mutta paljon enemmän ruokaa oli mennyt, kun viimeksi katsoin. Tänään sekoitin siihen vielä puoli purkkia uutta Shebaa ja Elsa meni heti maistelemaan.

Nyt Elsa on yksin kotona, koska minä olen Hankasalmella kumppanini luona. Ainakin jätin sille tarpeeksi ruokaa ja vettä. Eikä Elsa siellä täysin yksin ole: Onhan sillä suolinkaiset ja kukat seuranaan!

Laitan vielä pari linkkiä suolinkaisista ym ihanuuksista, jos joku on utelias.
http://www.lemmikinterveys.fi/kissat/Pages/sisaloiset.aspx
http://www.kissaliitto.fi/tarttuvat.php

3 kommenttia:

  1. Madot kissalla on tosi ällöttäviä.. siks kissat kannattaa muutenkin madottaa kerran vuodessa :) Siitä tulikin mieleeni, että tän vuoden madotus vois olla pian käsillä..

    VastaaPoista
  2. Leena: Juu, ne on.. Miks kissoille pitääkin tulla niitä, kun ne on muuten niin kauniita? Elsakin on sisäkissa, niin luulis ettei sille tulis mitään matoja.

    Kerran vuodessa ei riitä. Elsakin on madotettu viimeksi kevään lopulla. Pari kertaa vuodessa riittänee.

    VastaaPoista
  3. Paitsi Elsan menneisyydestä en tiedä. Kun suolinkaisen tartuntaa on tosi vaikea saada kokonaan lääkkeilläkään pois. Se on voinut saada sen mistä vain ennen muuttoa luokseni.

    VastaaPoista